Jey!
Tassuttelimme sitten noin kolme, neljä tuntia Porkkalanniemessä lauantainta (tai sunnuntaina 8D).
Maisemat olivat uskomattoman upeita, ja kuvasin kait 90 kuvaa sieltä :D Valitsin kuitenkin -arvatenkin- vain pari tänne.
Dumduuduumuum.

539724.jpg

Kaunista, eikö? :) Tässä rannasta kuva (kukaan ei varmaan huomannut). Tämähän vesilätäkkö on MERI, eikä järvi tai vastaava. Oli upea nähdä horisontti niin "puhtaana" ja korkealla.

539725.jpg

Tämän metsän läpi käveltiin rantaan. Metsät oli upeita; kalliota, mäntyjä, sammalta. Ihanaa, ihanaa!

539727.jpg

Kalliot olivat uskomattomia. Niitä oli todella korkeita, ja juuri tälläisiä! Tässä näkyy, kuten äitini kanssa tuumittiin, todella selvästi kun mannerjäät/lautta tai mikälie on mennyt siitä. Kallio oli täydellisen sileää, muuten. Ihan vasemmalla näkyvä turrikka taitaa muuten olla toinen niistä koirista jotka pyörivät siellä :D
 Kun oltiin tassuteltu tarpeeksi kauan, ja nautittu muut eväät, paettiin paistamaan makkaraa. Siellä oli sellainen "kivigrilli", eli siis koottu kivenmurikoista. Hyvin siinä paistui, minä laiskana jopa keksin miten makkaran sai pysymään itsekseen liekkien päällä (ehei, emme jaksaneet odotella hiillosta :'D).
 Meidän jälkeen sinne tuli kaksi lintubongaria. Vaikuttivat hieman hiljaisilta.

Porkkalassa oli ihana kivilaituri. Eli siis samaan tapaan kuin grilli, se oli kasattu (vai liekö sitten itse siihen ne rautatapit kasvattanut 8D), joskin isommista järkäleistä. Pompin sinne päähän, eikä vesi syvennyt kovin nopeasti. Onneksi.

Nyt olisi sitten suunnitelmissa mennä kesälomalla yhdeksi yöksi telttailemaan, ja kenties jopa uskaltautua uimaan. Porkkalassa oli siis tiivistettynä törkeän ihanaa ja kaunista! :D

Moni on muuten kysellyt missä tämä Porkkalanniemi sijaitsee.
Koska minä tai äitimme emme osannut sitä tarkasti selittää (jotenkin nyt ihmettelen kuinka äiti sinne sitten osasi ajaa), nappasin upean pätkän Wikipediasta. :D
Kiitos siis artikkelin kirjoittajalle.

Porkala udd) on niemi Suomenlahden kapeimmassa kohdassa, Keski-Uudellamaalla Kirkkonummella. Pienin etäisyys Viron pohjoisrannikolle on 36 km.

Venäjän vallan aikana Porkkalanniemi tuli strategisesti tärkeäksi sijainniltaan. Suurin tykistökantama Venäjän rannikkotykistöllä oli noin 30 km. Pietari Suuren merilinnoituksen suunnitelmat Suomenlahden rannikkopuolustamisesta esitettiin Venäjän keisarille Nikolai II:lle ennen ensimmäistä maailmansotaa. Ensimmäinen maailmansota ja Suomen itsenäistyminen estivät suunnitelman toteutumisen.

Siinä sellaista sitten :) Osan jutuista kuulinkin Porkkalassa tallustellessa. Okei, kiipustaessa 8D